İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Terörün artmasının sorumlusu hükumettir


İstanbul yarışında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimlerde nasıl bir strateji izleyecek? CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile nasıl bir mesai yürütülüyor? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) pahalılık ve deprem konularındaki çalışmaları neler?
Duayen gazeteci ve yazar Uğur Dündar, SÖZCÜ TV Sunucusu İpek Özbey ve SÖZCÜ yazarları İsmail Saymaz ile Deniz Zeyrek soruyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Özel Röportaj’da yanıtlıyor.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinden öne çıkan satır başları;

Haliç’i sanat havzasına dönüştürüyoruz. Kara surlarından Ayvansaraya yaptığımız restorasyonlar, Şubat ayında bir müzemiz geliyor.

TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK’ya karşı yaptığı operasyonlar sırasında 12 Mehmetçiğimiz şehit düştü. Başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu olaydan sonra vahim gelişmeler yaşandı. Şehit cenazesine katılan Özgür Özel’e linç girişimine benzer bir linçle karşılaştı. Bu vahim gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

  • Hepimizin başı sağolsun. PKK’nın yaptığı bu saldırıda kaybettiğimiz şeitlere rahmet diliyorum. Ateş düştüğü üyeri yakar. Ailelerinin başı sağolsun. Terörün sonu ermesi, ülkede terörle ilgili sürecin siyasi mekanizma haline getirilmemesi gerek. Bugün baktığınızda bu ülkede bir hükumet var. Her alanı yürütüyor bu hükumet. Hükumet yok bu ülkede, bir anda muhalefete dönüşüyor. Muhalefet suçlanıyor. O insanlara leke sürülüyor,hakaret ediliyor. Terörün artmasının, tedbir alınmamasının sorumlusu hükumettir. Hükumetin başı da sayın Cumhurbaşkanıdır. 2002’de iktidar olan bir parti hala iktidarda. 2002’de tekli sayılara inmiş şehitlerimizin akabinde uzun zamandır ne yazık ki 100’lü 200’lü sayılarda canımızı yitiriyoruz. Masum insanlar ölüyor. Bu masum insanlar senede 150-200-250 insan ölüyor. Yapılan tek açıklama var. ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın’. Esas mesele terörün tırmanmasının nasıl engellenemediği meselesi. Bir cambaza bak oyunu oynanıyor. Meseleyi siyasileştirme.

Bu ucuz işlerin peşinde koşanlar duvara toslar. Bu tür saldırılar girişimler organize işler. Bunlar her seçim öncesi oynanan oyunlar.

Keşfet

Kaynak URL