IMF, Arjantin için Çin'in eline bakıyor

Bloomberg’in haberine göre Arjantin’de zorlu bir program uygulayan Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri ülkenin Çin ile olan swap hattında yeniden yapılandırma bekliyor.

IMF, Arjantin’de Çin’den üstü kapalı bir destek umuyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin’in Arjantin’e açtığı 18 milyar dolarlık swap hattının bir kısmına ilişkin ödemeleri yeniden yapılandırmasını planlamasını bekliyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre, Arjantinli yetkililer ve IMF heyeti arasında gözden geçirmeyle ilgili geçen ay varılan anlaşma, Pekin ve Buenos Aires arasındaki mevcut 18 milyar dolarlık swap hattındaki borcun yeniden finanse edilmesi veya çevrilmesi konusunda kesin bir taahhüt içeriyor.

Geçen ay açıklanan merkez bankası verilerine göre Arjantin’in Çin Merkez Bankası’na bu ay için yaklaşık 2,9 milyar dolar, Temmuz ayında ise 1,9 milyar dolarlık ödemesi bulunuyor.

Borç çevirme taahhüdü Arjantin’in 43 milyar dolarlık IMF programının önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırıyor zira hükümetin devasa borç yığınını yönetmek için sözde finansman güvencelerine sahip olduğunu göstermesi gerekiyor.

Habere göre Arjantin’in borcun bir kısmını geri öderken büyük bir kısmını da devredebileceği öne sürüldü.

Kaynak URL