Insha Ventures'un ilk spin-off'u

Insha Ventures, ilk “spin-off”unu Semosis ile gerçekleştirdi.

Senet sistemini dijital ortama taşıyan ve 5 milyon dolarlık değerlemeye ulaşan Semosis, ayrı bir şirket olarak yoluna devam edecek.

Semosis; Albaraka Türk, Insha Ventures ve bankanın diğer iştirakleri, portföy yönetimi ve AlbarakaTech’in yanı sıra Türkiye’nin resmi bilim ve teknoloji araştırma kurumu TÜBİTAK Bilgem ve Composiv Teknoloji A.Ş. ile çalışmalar yürütecek.

Insha Ventures, Albaraka Türk tarafından hayata geçirilmiş, finansal teknoloji alanındaki bilgileri ve kapsamlı piyasa deneyimleri ile Türkiye’nin ilk fintek girişim kurucusu olarak faaliyet göstermeye başlayan bir şirkettir. Bünyesinde; cep POS çözümü Alneo, senetleri dijital ortama taşıyan Semosis, zincir marketleri, para transfer ve fatura ödeme merkezlerini ATM’ye çeviren NakitBasit, uzaktan müşteri edinim servisi KimlikBasit, sanal POS ürünü PosBasit, online tahsilat platformu Kozmos ve fintek’lerin ihtiyaç duyduğu pek çok finansal teknoloji API’si ve lisans altyapısını tek bir platformda sunan girişim geliştirme ekosistemi gibi önemli finansal teknoloji markaları bulunuyor.

Kaynak URL