Intel'den İrlanda hamlesi

Dünyanın en büyük mikroçip üreticilerinden Intel’in, Apollo Global Management’ın İrlanda’da bir çip fabrikası kurulmasına yardımcı olmak için 11 milyar dolardan fazla kaynak sağlayacağı bir anlaşma için görüştüğü belirtildi.

Wall Street Journal’ın Pazartesi günü yayımladığı haberine göre Intel, Apollo Global Management’ın İrlanda’da bir çip fabrikası kurulmasına yardımcı olmak için 11 milyar dolardan fazla kaynak sağlayacak.

Bu hamle, Intel’in üretim işini artırmak ve çip üreticisi rakibi TSMC’ye yetişmek için dört eyalette 100 milyar dolarlık bir harcama çılgınlığı planlayarak ABD’deki varlığını genişletmeye çalıştığı bir dönemde geldi.

Konuya aşina olan kaynaklara dayandırılan haberde, Intel ve Apollo’nun önümüzdeki haftalarda imzalanabilecek anlaşma için özel görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Şirket, Avrupa Komisyonu’nun daha kolay finansman kurallarından ve sübvansiyonlarından yararlanmak amacıyla 2022’de İrlanda ve Fransa’da çip tesisleri kurma planlarını duyurmuştu.

Şirketin yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 9 artarak 12,7 milyar dolar olmuştu. Intel, geçen yılın ocak-mart döneminde 11,7 milyar dolar gelir sağlamıştı. Mikroçip üreticisinin hisse başına zararı da bu dönemde 9 sent olarak hesaplanmıştı. Şirket, geçen yılın ilk çeyreğinde hisse başına 66 sent zarar açıklamıştı.

Kaynak URL