İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüne Ankara’dan taziye mesajları – Son Dakika Türkiye Haberleri

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin dün geçirdiği kazada kurtulan olmadığını duyurdu.

Helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı belirtildi.

ANKARA’DAN TAZİYE MESAJLARI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından İran halkına taziye mesajı gönderdi.

“Elim bir kazada hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Allah’tan rahmet diliyor; ailesine, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum.” ifadelerini kullanan Kurtulmuş, aynı kazada vefat eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için de taziyelerini bildirdi.

BAKAN FİDAN: DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

Pakistanlı mevkidaşı ile bugün basın toplantısı yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran halkına başsağlığı dileklerini ileterek, kaza nedeniyle derin üzüntü yaşadığını söyledi.

Fidan, kazanın ardından İranlı yetkililerle yakın koordinasyonda olduklarını belirterek, “Dost ve kardeş İran halkının acısını paylaşıyoruz” dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KARDEŞ İRAN HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberlerindeki heyetin helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinden büyük üzüntü duyuyoruz. İran devletine ve kardeş İran halkına başsağlığı diliyoruz. Kardeş İran halkının acısını paylaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

ÖZEL: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından komşu ülkeye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Özel, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın yaşamlarını yitirmiş olması nedeniyle komşumuz İran’a ve İran halkına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL