İş Bankası ve MEXT’ten '100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu' projesi

Türkiye İş Bankası’nın, 100. kuruluş yıldönümünde, MEXT Teknoloji Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu’ projesi, ekonominin belkemiği KOBİ’lerin hem dijital hem de yeşil dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyor.

İş Bankası ve MEXT, KOBİ’lerin üretimde verimliliğinin artırılması, global arenada daha rekabetçi bir konuma gelmeleri, dijital ve yeşil dönüşüm yolculuklarının hızlandırılması amacıyla güçlerini birleştirdi.
Bankanın 100. kuruluş yıldönümünde hayata geçirilen “100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” projesi ile öncelikli olarak, seçilen KOBİ’lerin genel müdürlerinin katılımıyla “Yatırımın Geri Dönüşü Çalıştayı” düzenlenecek. Çalıştayda yöneticilere, yatırımlarının geri dönüşünü nasıl hesaplayabilecekleri, hangi kriterleri ele almaları gerektiği gerçek örnekler üzerinden aktarılacak. Çalıştayın ardından 100 KOBİ’nin ikiz dönüşüm analizleri katılımcı firmaların fabrikalarında MEXT tarafından fiziksel olarak gerçekleştirilecek, dijital ve yeşil dönüşüm yol haritaları paylaşılacak.
Yol haritalarında yer alan projelerin hayata geçirilmesi için MEXT ve İş Bankası ekosisteminde yer alan teknoloji sağlayıcıları ile KOBİ’ler bir araya getirilecek. Proje kapsamında KOBİ’lere, İş Bankası tarafından farklı kredi destekleri de sağlanacak. Tamamlandığında tüm ülke sanayisine yol gösterecek içgörüler üretmesi hedeflenen “100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu” Projesi, MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın katılımıyla MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

Kaynak URL