"İşlem vergisi ile gün içi işlemlerde azalma olabilir"

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Turgay Ozaner, Bloomberg HT’ye hisse senetlerinde işlem vergisi alınmasıyla ilgili gündeme gelen çalışmalar konusunda “İşlem vergisi ile piyasada işlem hacmi düşebilir ancak eğer gelir vergisi olursa yerli çıkışı olabilir” dedi.

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Turgay Ozaner, Bloomberg HT ekranlarında hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Ozaner, “İşlem vergisinin çok fazla değişiklik yaratmasını beklemiyorum. Gün içi işlemlerde bir azalma olur. Vergi veya stopaj gelirse o zaman daha sıkıntı olur diye düşünüyorum” dedi.

Yüksek hacimli algoritmik iş yapanlar için ise sıkıntı olabileceğini vurgulayan Ozaner, “İşlem vergisi tamamen likiditeyi zorlar onun haricinde ilgiyi uzaklaştırmaz diye düşünüyorum. Aksi yönde hisse senedi fonlarına gelecek bir vergi; gelir vergisi, ‘az tuttun daha çok vergi vereceksin, çok tuttun daha az vergi vereceksin’ gibi vergi türleri yüksek faiz ortamında hisse senedi piyasasından bir çıkışa sebep olabilir” dedi.

Kaynak URL