İsmail Saymaz CHP'nin Hatay adayıyla ilgili açıklama yaptı! O isim üzerinde duruluyor…


CHP’nin Pazar günü yapılan aday tanıtım toplantısında, daha önce Lütfü Savaş aday olarak belirlenmesine karşın, Hatay adayı ilan edilmedi. 6 Şubat depreminde en büyük yıkımı alan Hatay’da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi hem parti içinde hem de seçmende büyük tepki aldı.

Hatay için herhangi bir karar verilmezken Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Saymaz, ‘Lütfü Savaş aday gösterilmezse bağımsız aday olabilir’ diye konuştu.

İşte Saymaz’ın o sosyal medya paylaşımı…

CHP lideri Özgür Özel, bugün yaptıkları görüşmede Lütfü Savaş’a “Adayı birlikte belirleyelim ya da sen bir isim öner, biz gösterelim” dedi. Savaş ise “Ben kazanırım” diye karşılık verdi. CHP şu an Hatay kararını müzakere ediyor. Savaş aday gösterilmezse bağımsız aday olabilir.

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN O ADAYA RED!

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, iki milletvekili ve ilçe belediye başkan adayları Lütfü Savaşsız kazanılamayacağını savunuyor. Savaş’ın istifası halinde bazı ilçe belediye başkan adayları da ayrılabilir. CHP Genel Merkezi, Hatay’da eski baro başkanı Cihat Açıkalın’ın adı üzerinde duruyor. Lütfü Savaş’ın fikri soruldu. Ancak Savaş, Açıklan’a “Evet” demedi.

Screenshot_2
Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayına alınmıştır

Youtube

Kaynak URL