İspanyol Startup'ların değeri 100 milyar euroyu aştı

Dealroom’un İspanyol teknoloji ekosistemi hakkındaki son raporuna göre, İspanyol girişimlerin toplam kurumsal değerinin 2023’te 100 milyar euroyu aştığı belirtiliyor. Dealroom Raporu’na göre İspanyol teknolojisinin değerinin aynı zamanda Avrupa’da en hızlı büyüyenlerden biri olduğunu ortaya koyuyor. Madrid, Barselona, Valencia, Malaga ve Bilbao halihazırda gelişen startup ekosistemlerine ev sahipliği yapıyor.

HANDE BERKTAN

Startup ekosisteminde Avrupa’nın parlayan yıldızı, İspanya, oldu. Dealroom’un İspanyol teknoloji ekosistemi hakkındaki son raporuna göre, İspanyol girişimlerin toplam kurumsal değerinin 2023’te 100 milyar euroya aştığı belirtiliyor.

Fransa, altı yıl önce birleşik EV yatırımında, Almanya ise dokuz yıl önce 100 milyar euroya ulaştı.
İspanya’nın girişimciliği desteklemek için yeterince çaba gösterip göstermediği konusunda çok şey söylenebilir; ancak bugün rakamlara baktığımızda hızlı büyüyen bir ekosisteme işaret ediyor. Madrid ve Barselona halihazırda gelişen startup ekosistemlerine ev sahipliği yapıyor ve Valencia, Malaga ve Bilbao gibi şehirler, İspanya’nın startup kurucuları için uygun bir seçim olarak itibar kazanıyor.

İspanya’da erken aşama yani ön tohum, tohum ve Seri A için yatırım hacmi geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesindeydi. Dealroom raporuna göre İspanyol teknolojisinin değerinin aynı zamanda Avrupa’da en hızlı büyüyenlerden biri olduğunu ortaya koyuyor.

Kaynak URL