JPM ve Citi Temmuz faiz indirimi beklentisini koruyor

Bugün TSİ 15:30’da açıklanacak kritik ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi iki dev Wall Street bankası JPMorgan ve Citigroup Fed’den temmuzda faiz indirim beklentisini koruyor.

Citi’nin ABD başekonomisti Andrew Hollenhorst çarşamba günü yayımladığı notta bu yıl dört faiz indirimi beklediklerini, temmuz ayında gerçekleşecek indirimin bugün açıklanacak zayıf istihdam verisine bağlı olduğunu belirtti.

Citi ekonomisti mayıs ayında ABD ekonomisinin 140.000 tarım dışı istihdam yarattığını ve işsizlik oranının yüzde 3,9’dan yüzde 4’e çıktığını öngörüyor. JPMorgan ise 150.000 tarım dışı istihdam bekliyor. Bankanın ABD başekonomisti Michael Feroli mayıs ayı ortasında yayımladığı notta temmuzda faiz indirimi beklentilerinin nisan ayında zayıflayan enflasyona dayandığını belirtmiş, buna zayıf istihdam verisinin eşlik etmesi gerektiğini söylemişti. Swap piyasasında ise ilk Fed faiz indirimi için kasım ayı fiyatlanıyor.

Tarım dışı istihdam verisi gelecek hafta faiz kararı için toplanacak Fed’in önüne gelecek son önemli veri olacak. Bloomberg anketine yansıyan medyan beklenti 180.000 istihdam seviyesinde. Anna Wong öncülüğündeki Bloomberg ekonomistleri ise 222 bin gibi görece yüksek bir istihdam bekliyor. Ancak ekonomistler hanehalkı anketinin işsizlik oranında yükselişe işaret ettiğini de kaydediyorlar.

Kaynak URL