JPMorgan CEO’su Dimon: Önümüzde çok sayıda enflasyonist risk var

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon ciddi fiyat baskılarının hala ABD ekonomisini etkilediğini ve bunun faiz oranlarının birçok yatırımcının beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacağı anlamına gelebileceğini söyledi.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda “Önümüzde çok sayıda enflasyonist risk var” dedi.

Dimon, yeşil ekonomi, artan askeri harcamalar, altyapı harcamaları ve büyük mali açıklarla bağlantılı maliyetlere dikkat çekti.

Jeopolitik koşulların gelecek yıl ekonomiyi yönlendirmede belirleyici faktör olabileceğini söyleyen Dimon “Ciddi fiyat baskıları hala ABD ekonomisini etkiliyor ve bu faiz oranlarının birçok yatırımcının beklediğinden daha uzun süre yüksek kalacağı anlamına gelebilir” dedi.

Dimon aylardır enflasyonun birçok yatırımcının öngördüğünden daha uzun soluklu olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuş ve hissedarlara yazdığı yıllık mektubunda bankasının yüzde 2 ile yüzde 8 arasında değişebilecek faiz oranlarına, hatta daha da fazlasına hazır olduğunu yazmıştı.

Kaynak URL