“Kabul edilebilir fiyat eşiği aşıldı”

Blooberg HT yayınına katılan Simon-Kucher Yönetim Kurulu Üyesi Mert Terzioğlu, neyin doğru fiyat olduğunu anlamanın artık tüketici için büyük bir karşama haline geldiğini belirterek, “Hemen hemen her üründe talep edilebilir fiyat eşiği aşıldı” diye konuştu.

Fahiş fiyat uygulamasına verilen cezaların 10 kat artmasına olanak tanıyan yasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Simon-Kucher Yönetim Kurulu Üyesi Mert Terzioğlu, konuya ilişkin Bloomberg HT yayınına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Ürünün şimdiki fiyatı ile iki ay sonraki fiyatının aynı olmadığını dile getiren Terzioğlu, hızlı enflasyon ve maliyet artışları ile gelen fiyat değişkenliğinin tüketicide ‘bu doğru fiyat mı karmaşası’ yarattığını dile getirdi.

“Fiyatlandırma artık cerrahi bir operasyona dönüştü” diyen Terzioğlu, tüketicinin artık doğru fiyattan çok uygun fiyat, hatta bütçesinin kaldırabileceği fiyata yöneldiğini, bütçe eşiklerine göre hareket ettiğini aktardı. Bu nedenle indirimli ürünler, market ürünleri ve promosyonlu ürünlere kayış görüldüğünü ifade eden Terzioğlu, “Pek çok alanda o kadar yüksek fiyatlar oluştu ki gelir seviyesi aynı hızlı artmadığı sürece tüketici bazı şeylerden feragat etmeye başladı. Tüketici ilk olarak bir kenara koymakta vazgeçiyor, temel harcama kategorisinde görmediği zevk için yaptığı harcamalardan vaz geçiyor” diye konuştu.

Tüketicide fiyat hassasiyetinin çok arttığını dile getiren Terzioğlu, bir ürüne fiyat oluşturmak değil, bir fiyata göre ürün ya da hizmet üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak URL