Kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul'da havalar ne zaman ısınacak?

Üçüncü cemrenin düşmesinin ardından hava sıcaklıklarının yükselmesi bekleniyordu ancak İstanbul kara teslim oldu. Kar yağışının ne zaman biteceği, İstanbul başta olmak üzere yoğun kar yağışının devam ettiği birçok ilde ediliyor. Peki kar yağışı ne zaman bitecek? Havalar ne zaman ısınacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaşmış olduğu verilere göre, Perşembe günü kuvvetli bir şekilde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, 14 Mart Pazartesi gününe dek yurtta kalmaya devam edecek. İstanbul’da Perşembe gününden bu yana aralıklarla etkili olan ve etkisini gün geçtikçe artıran kar yağışı, bugün ise en yoğun şekilde etkili oluyor. Pazar günü de metrekareye 5 ila 12 kilogram kar düşeceği tahmin ediliyor. Peki kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul’da kar ne zaman bitecek? Havalar ne zaman düzelecek?

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışına yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü açıkladı. Karaismailoğlu, kar yağışının Cumartesi günü saat 18.00’den itibaren Pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı geçebileceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan son incelemelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale’nin batısı ve Güney Ege kıyıları haricinde tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilmekte.

Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması ön görülen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması yönünde ön görüler bulunmakta.

Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları haricinde ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklenmekte.

Kaynak URL