Karabulut cinayetinde olay yaratan 'Mayasız Ayini' şüphesi!


İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun bu cinayeti Yahudi geleneklerinde yer alan ‘Mayasız Ayini’ için öldürdüğü iddiaları olay yarattı. Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Karabulut’un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, yıllar önce işlenen vahşi cinayetle ilgili tutanaklarda 4 farklı senaryo olduğunu anlattı.

MÜNEVVER KARABULUT NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

29 bıçak darbesiyle öldürülen Münvver Karabulut’un öldürülme nedeniyle binlerce sayfa evrağın olmasına rağmen gerekçeyi mahkemenin tespit edemediğinin altını çizen Epözdemir, 4 senaryo üzerinde durulduğunu söyledi.

Ekran Alıntısı

İlk senaryoya göre Karabulut’un ailenin bir sırrını öğrendiği için öldürülmüş olabileceğini söyleyen Epözdemir, cinayette kullanılan testerenin önceden alındığını ve planlandığına dikkat çekti.

İkinci senaryoya göre cinsel istismarda bulunulmak istenen Karabulut’un direnmiş olabileceği ve bu yüzden öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

Üçüncü senaryoda ise baba-oğulun cinayeti birlikte planlayarak işlediği iddiası yer alıyor.

Ekran Alıntısı

‘MAYASIZ AYİNİ’ ŞÜPHESİ GÜNDEM YARATTI

Epözdemir’in açıkladığı dördüncü senaryo ise bir anda gündem yarattı. Söz konusu senaryoya göre cinayetin arkasında ‘Mayasız Ayini’ olabilir.

Epözdemir yaptığı açıklamda dikkat çeken şu ifadeleri kullandı;

“GENÇ BİR KIZI KATLEDİP RÜŞTÜNÜ İSPAT EDECEK”

“Olayın oluş şekline bakın. 29 bıçak kesisi, 5’i münferiden öldürücü, ölmeden önce testere kullanılmış. Boyunda v’ler, bilekte çizikler. Siz Bahçeşehir’de öldürüyorsunuz, korsan taksiyle tam 40 kilometre… Taksiyle gidip babaannenizin evinin önündeki çöp konteynerine maktuleyi bırakıyorsunuz. Niye? Kime neyi ispat ediyorsunuz? Bir tartışma oldu yargılama safahatı sırasında. Mayasız Ayini. Cezayir asıllı bir aile. Yahudi kökenli. Osmanlı İmparatorluğu’nda da birçok Yahudi kökenli ailenin infaz edilmesinin müsebbibi buymuş. Mayasız Ayini… Nedir bu? 18 yaşına gelmiş bir erkek, bakire genç bir kızı katledip rüştünü ispat edecek. Böyle bir ayin türü var. Dosyada tutanaklara da girdi. Mahkeme bunun üzerinde de durdu.”

Söz konusu açıklamalar bir anda gündem yaratırken ailenin avukatı Epözdemir, bir yandan da Antisemitizm suçlamaları ile karşı karşıya kaldı.

EPÖZDEMİR’DEN YENİ AÇIKLAMA

Söz konusu suçlamalar üzerine Epözdemir’den açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Epözdemir şu ifadeleri kullandı;

“Fatih Altaylı ile yayının ilgili bölümünü izlemeden beni antisemitik açıklama yapmakla suçlamak açıkça kötü niyetlidir ve benim asla kabul edemeyeceğim bir yaklaşımdır. Bu tür gerçek dışı, kötü niyetli ve hedef gösteren açıklamalar bu hunharca ve vahşice cinayeti de meşrulaştırmaktadır. Antisemitizm benim hayatım boyunca uğruna mücadele ettiğim insani değerlere aykırı. Bu gerçek dışı ve kötü niyetli isnat beni ziyadesiyle üzer.”

İlginizi Çekebilir

Her detayı ayrı korkunç! Annesini 110, anneannesini 6 parçaya ayırmış

Her detayı ayrı korkunç! Annesini 110, anneannesini 6 parçaya ayırmış

Çocukları öldürülen anne ve baba tetikçi tuttu! Cinayeti sosyal medya paylaşımı ortaya çıkardı

Çocukları öldürülen anne ve baba tetikçi tuttu! Cinayeti sosyal medya paylaşımı ortaya çıkardı

Bungalov evde sır ölüm! Cansız bedeni nehirde bulundu

Bungalov evde sır ölüm! Cansız bedeni nehirde bulundu

Kaynak URL