Kashkari: Fed'in acele faiz indirimi için nedeni yok

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD Merkez Bankası’nın (ABD) faiz indiriminde acele etmek için bir nedeni olmadığını söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed üyelerinin enflasyonun faiz oranlarının düşürülmesini gerektirecek kadar yavaşlayıp yavaşlamadığını izlemekte acele etmemeleri gerektiğini açıkladı.

Kashkari CNBC’ye verdiği röportajda ekonominin “son derece dirençli” kaldığını ve işgücü piyasasının özellikle hizmet sektöründe güçlü olmaya devam ettiğini belirtti. Kashkari, “Gelecekteki politika açısından hiçbir şey göz ardı edilmemeli, ancak Fed’in bekleyip görmesi iyi olur” diye ekledi.

Çoğu insanın geçen yılın sonuna doğru bir resesyona girileceğini düşündüğünü ve bunun gerçekleşmediğini belirten Kashkari, “Bunun yerine çok güçlü bir büyüme yaşadık. ABD’li tüketiciler son derece dirençli kaldı, konut piyasası dirençli kaldı. Dolayısıyla acele edip faiz indirimine gitmeye gerek görmüyorum. Bence acele etmemeli ve doğru olanı yapmalıyız.” dedi. Kashkari şöyle devam etti:

“Bu yılın başında enflasyon yatay bir seyir izledi ve bu durum kafamda şu soruların oluşmasına neden oldu. Enflasyondaki düşüş süreci devam ediyor mu yoksa yüzde 3’lük bir enflasyon seviyesine mi iniyoruz? Bence bunu bilmek için henüz çok erken ve daha fazla güven duymak için bekleyip görmemiz gerekiyor. Bu noktada hiçbir şeyi göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz enflasyonu yüzde 2’lik hedefimize geri döndürmeye kararlıyız.”

Kaynak URL