Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davasında karar

Hakkari’de şehit olan Piyade Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan 2019’da Çubuk’un Akkuzulu Köyü’ndeki cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimiyle ilgili davanın beşinci duruşması Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Yedinci duruşmada, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “suç işlemeye tahrikten” 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP’den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Siyasallaşan yargı adaleti her gün çürütüyor. Bu dava Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeliydi. Kalan cezaların çoğu ertelendi. “Pişman değilim” diyenlerin bile cezaları ertelendi. Adalet tecelli etmedi. Kılıçdaroğlu’na yumruk sallayan kişiyi tebrik etseler daha iyiydi. Bu işi planlayanlar, organize edenler bir gün mutlaka yargı önünde hesap verecekler.” dedi.

Özkoç: Karar ‘her türlü karışıklıkta bizden yana olanların arkasındayız.’ diyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, “Bugün bir dava sonuçlandı ama sonuç tam bir komedi. Bu davanın arkasında duranlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iktidardır. Kılıçdaroğlu’na linç girişimini yaptıranlar iktidar mensuplarıdır. Ölümü teşvik eden bir olayda, olay bittikten sonra Kılıçdaroğlu’na yumruk sallayan kişilerin eli öpülüp onurlandırılmıştır. Bu karar ‘her türlü karışıklıkta bizden yana olanların arkasındayız.’ diyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak URL