Kripto piyasasını geren transfer

İflas eden kripto varlık borsası MT. Gox’a ait cüzdanlardan yapılan transferler kripto para piyasasında endişe yarattı. Söz konusu transferlerin etkisiyle kripto varlıklarda gerileme izlendi.

Kripto varlık piyasası iflas eden bir Borsaya ait cüzdanlardan yapılan transferlerin etkisiyle gerileme kaydetti.

CryptoQuant ve Arkham Intelligence’ın verilerine göre, 28 Mayıs itibariyle yıllarca önce iflasını açıklayan Mt. Gox cüzdanlarından 7,2 milyar doların üzerinde değere sahip 107 binden fazla Bitcoin taşındı.

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Tokyo merkezli Mt. Gox 2011 yılında siber saldırıya uğramış ve 2014 yılında iflas etmişti. Geçtiğimiz yıl ABD savcıları iki Rus vatandaşını borsanın sunucularına girmek için başkalarıyla komplo kurmakla suçlamıştı.

Mt. Gox’un kayyumu, tasfiye süreci ilerledikçe alacaklıların 31 Ekim’e kadar temel, ara ve erken toplu ödemeleri görmeleri gerektiğini söylemişti.

Son transferin ardından dikkatler Bitcoin’leri alanların satış yapıp yapmayacağına çevrildi.

CryptoQuant verilerine göre, Mt. Gox cüzdanlarında görülen son hareketler Mayıs 2018’den bu yana görülen ilk hareketlenmeye işaret etti. Mt Gox’un elinde yaklaşık 138 bin Bitcoin bulunuyordu.

Önceki belgeler Mt. Gox’un Bitcoin Cash ve itibari paraya da sahip olduğunu gösteriyordu.

“Etkisi kısa vadeli olur”

BTC Markets İcra Kurulu Başkanı Caroline Bowler, hareketlerin aşırı endişe verici olmadığını ve yalnızca kısa vadeli bir etkiye sahip olacağını söyledi. “Mt Gox kesinlikle fiyatlamaları etkilyecektir, ancak piyasa şu anda ABD’de kripto dostu düzenlemeler konusunda gelen iki partili desteğe odaklandığı için Bitcoin’in fiyatı üzerinde yerleşik bir etkisi olmayacaktır” dedi.

Bitcoin, Ocak ayında spot Bitcoin yatırım fonlarının piyasaya sürülmesinin de yardımıyla ralli yapmıştı. Bitcoin Mart ayı ortasında 73 bin 798 dolarlık rekor bir seviyeye ulaşmıştı.

Kaynak URL