Küçükçekmece'de bina çöktü

İstanbul Küçükçekmece’de 3 katlı bina çöktü. Enkaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi yaralı halde kurtarıldı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı’nın kesişim noktasındaki 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Enkaz altında kalan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

8 KİŞİ YARALI OLARAK KURTARILDI

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin artı 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer kuruluşlar olay yerine geldiler. Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler.

Enkazda kalan son kişi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştır. Enkazda an itibariyle kalan şahıs bulunmamakta olup, arama kurtarma ekiplerinin enkazda dinleme çalışmaları devam etmektedir.

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 2

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 3

“YATAKLA DOLABIN ARASINA GİRMENİN ÖNEMİNİ GÖRDÜM”

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz “7 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm” dedi.

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ekipler de, İstanbul Küçükçekmece’de bir binanın çökmesinin ardından ivedilikle harekete geçti.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatı ile binanın çökmesinin hemen ardından olay yerine giden uzman ekipler tarafından yıkımdan etkilenen vatandaşlara psikososyal destek sağlanıyor.

Ayrıca yaralı vatandaşların durumu da tedavi gördükleri hastanelerde yakından takip ediliyor.

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 5

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 6

Küçükçekmece'de bina çöktü - Resim : 7

 

Kaynak URL