Küresel piyasalar Fed sonrası pozitif

Fed noktasal grafik projeksiyonları medyan bir faiz indirimini yansıtsa da Powell basın toplantısında iki faiz indirimi için kapıyı açık tuttu. Fed sonrası hisse senetleri piyasaları yükselirken Asya Pasifik kazançlarını Japonya sınırladı.  

Fed mesajlarının ardından ABD hisse endekslerinde yeni rekor seviyeler görülürken Asya Pasifik’teki kazançlar Japonya öncülüğünde sınırlandı.

S&P 500 endeksi tarihte ilk kez 5 bin 400 puan üzerine yükseldi. S&P 500 vadelileri de sabah saatlerinde yüzde 0,2 yükseliş kaydetti.

Asya Pasifik’te Japonya Merkez Bankası kararı beklenirken Japon Topix yüzde 0,6 ile düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Fed kararı sonrası Amerikan endekslerindeki ralliyi ise Güney Kore, Hong Kong ve Avustralya endeksleri takip etti.

Dolar, gelişmiş ülke para birimlerine göre Çarşamba günü kayıp yaşadı. Çarşamba yüzde 0,2 düşen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah 1.264 puanla yatay seyrediyor. Tahvil piyasası Çarşamba günkü kazançlarını koruyor. Çarşamba günü sekiz baz puan gerileyen ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,318 seviyesinde.




  • AMB ŞAHİNİNDEN ÇEKİRDEK ENFLASYON VURGUSU

Fed bir indirim sinyali verdi, ikiye kapıyı açık tuttu

Federal Açık Piyasa Komitesi, üst üste yedinci toplantısında da gösterge faiz oranını yirmi yılı aşkın bir sürenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 aralığında sabit tutma kararı aldı.

Kaynak URL