Küresel piyasalarda düşük iştah

Küresel piyasalar ABD piyasalarındaki kritik günü geride bırakırken, yeni hafta düşük iştahla başladı.

Wall Street endeksleri hisse ve endeks opsiyonları ile endeks vadelilerinin aynı günde vadelerinin dolduğu “triple witching”in de etkisiyle Cuma gününü düşüşle tamamlarken yeni hafta da negatif başladı.

Asya Borsaları da aşağı yönlü seyretti.

Dolar/yen Japonya Maliye Bakanı Yardımcısı Masato Kanda’nın günün 24 saati müdahale olabileceği açıklamalarına karşın kritik 160 seviyesine yakın işlem görmeye devam etti.

Küresel piyasalar Fed’in yol haritasına ilişkin sinyal verebilecek cuma günkü PCE verisini beklerken ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,25 seviyesinde. Aralıksız 5 haftayı yükselişle tamamlayan Bloomberg Dolar Endeksi 1,268’den işlem gördü.




  • ABD’DE NÖTR FAİZ BEKLENTİLERİ

Netanyahu: Büyük operasyonlar yakında bitecek

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkesinin Gazze’deki yoğun çatışmaları yakında sona erdireceğini ve Hamas’a yönelik hedefli operasyonlara odaklanacağını söyledi.

Netanyahu bir televizyon röportajında güneydeki Refah kentindeki çatışmaların bir ay içinde sona erip ermeyeceği sorusuna “Çok yakında sona erecek” yanıtını verdi. Bu, Netanyahu’nun 7 Ekim saldırılarından bu yana bir İsrail medya kuruluşuna verdiği ilk röportaj oldu.

Netanyahu, ordunun bir sonraki adımının İsrail’in bazı güçlerini Hizbullah ile çatışmaların tırmandığı kuzeye yeniden konuşlandırması ve tahliye edilen yerel sakinleri evlerine geri getirmesi olacağını söyledi. Netanyahu, “Yapabilirsek bunu diplomatik yollarla yapacağız, yapamazsak başka bir şekilde başaracağız” dedi.

Röportajda Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın birkaç hafta önce yaptığı bir konuşmada ortaya koyduğu bir ateşkes anlaşması olasılığını ilk kez doğrudan reddetti.

Netanyahu, “Eğer bir anlaşma olursa, bu bizim şartlarımıza göre olacaktır ve bu savaşı sona erdirmek, Gazze’den çekilmek ve Hamas yönetimini olduğu gibi bırakmak anlamına gelmeyecektir” dedi.

Kaynak URL