Küresel piyasalarda tahvil getirileri yükseliyor

Nvidia hisseleri Elon Musk’ın OpenAI rakibi yeni girişimini duyurmasıyla ralli yaptı. ABD ihalelerine gelen zayıf taleple tahvil getirileri yükselişe geçti.

ABD Hazinesi tahvil ihraçlarına gelen zayıf taleple ABD tahvil getirileri yükselişe geçti. ABD Hazinesi 70 milyar dolar değerinde beş yıl vadeli tahvilleri yüzde 4,553 getiri ile ihraç etti.

İhale öncesi aynı vadede getiri yüzde 4,540 seviyesindeydi. 69 milyar dolarlık iki yıllık tahvil ihalesinde de getiri piyasadakinden yüksekte oluştu. Bu gelişmeler sonrası ABD 10 yıllık tahvil getirisi sekiz baz puan yükselerek yüzde 4,54’e çıktı.

Tatil dönüşü S&P 500 işlem gününü yatay kapatırken Nasdaq Bileşik Nvida etkisiyle ilk kez 17 bin puan üzerinde günü tamamladı. ABD’deki tahvil satış dalgası Asya’ya da ulaştı Japon gösterge tahvil getirileri 2011’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Asya Pasifik endeksi düşüşünü ikinci güne taşırken Hong Kong, Japonya ve Avustralya hisseleri geriledi. Bloomberg Dolar Endeksi 1.250 puanda yatay seyrediyor.




  • NVİDİA HİSSELERİ DURDURULAMIYOR

Quant fonundan tahvil öngörüsü

Bu yıl sağladığı yüzde 14 getiri ile benzerlerinin yüzde 94’ünü geride bırakan performans gösteren bir quant fonu 10 yıllık ABD tahvillerine karşı pozisyon açıkladı.

Catalyst/Millburn Hedge Strateji Fonu 5-10 yıllık ABD hazine tahvillerine karşı kısa vadeli tahvil ve özel sektör tahvili aldığını duyurdu. Fonun bu pozisyon için gerekçesi ise faiz oranlarının bu yıl Fed tarafından değiştirilmeyeceği beklentisi.

Catalyst Funds’ın New York merkezli CIO’su David Miller, “Fed’in sözünü ettiği faiz indirimlerine devam edememe ihtimali hiç olmadığı kadar yüksek. Enflasyonu tekrar yükseltmeden faizleri nasıl düşürebilecekleri net değil” yorumunu yaptı. Miller aynı zamanda ABD borçlanma stratejisinin de uzun vadeli tahviller üzerinde baskı yarattığı görüşünde.

Bu yıl “daha uzun süreli daha yüksek faiz” beklentisiyle traderlar mart ayındaki 150 baz puan faiz indirimi fiyatlamasını mayısta yıl sonunda yapılmak üzere çeyrek puanlık indirime düşürmüşlerdi.

Kaynak URL