Küresel piyasalarda teknoloji rallisi izleniyor

Küresel piyasalarda Nvidia’yı en değerli şirket haline getiren teknoloji rallisinin ne kadar uzun soluklu olacağı sorgulanırken, ABD tahvilleri bu yıl kaydettiği kayıplarını silme aşamasına geldi.

Bu hafta küresel piyasalar teknoloji hisselerinde devam eden ralliyi izledi.

Salı günü Wall Street endekslerinin rekor seviyelerden kapanmasının ardından, ABD piyasalarının resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu Çarşamba günü vadeli endeksler yükselişi sürdürdü. Bu rallide 3 trilyon doları aşarak dünyanın en değerli şirketi haline gelen yapay zeka devi Nvidia’nın hissesinde yaşanan artış etkili oldu.

Asya endeksleri ise Japonya ve Çin hisseleri öncülüğünde düştü. Çin Merkez Bankası (PBOC) referans döviz kurunu yuan aleyhine Kasım ayından bu yana en güçlü seviyelerde sabitledi. 5 gündür dolara karşı değer kaybeden Japon yeni dalgalanırken, Bloomberg Dolar Endeksi yatay seyrediyor.




  • NVİDİA DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETİ OLDU

ABD tahvilleri 2024 kayıplarını silmek üzere

Bloomberg’in ABD tahvillerini izleyen endeksinde 2024 yılının başından bu yana yaşanan kayıp nisan ayında yüzde 3,4’e kadar çıkarken, Çarşamba günü itibarıyla yüzde 0,1’e geriledi.

ABD tahvillerinde yaşanan toparlanmada, ABD’de son dönemde açıklanan verilerin enflasyonun hız kestiğine işaret etmesi ve bunun Fed’i faizleri daha erken indirmeye ikna edebileceği görüşü etkili oldu.

Bu hafta açıklanan ABD verileri de tüketimin hız kestiğine işaret etti. Mayıs ayında perakende satışlar aylık bazda yüzde 0,1 ile beklentinin altında arttı.

Sydney’deki GSFM’de yatırım stratejisti olarak görev yapan Stephen Miller, “Getirilerde zirveyi gördük. Tahviller artık çok varlıklı bir portföyde hak ettikleri yere geri dönüyor” değerlendirmesinde bulundu. Maybank Asset Management’ten Rachana Mehta da ABD 10 yıllık tahvil getirisinin yaklaşık yüzde 4,2-yüzde 4,5 arasında geniş bir aralıkta olmasını bekliyor ve bunun üst kısmına doğru hareketlerin alım için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Bloomberg TV yayınına katılan Mehta, “Geçmişte gördüğümüz volatilitenin son ABD verileri göz önüne alındığında azalacağını umuyorum. 10 yıllık tahvillerde yaklaşık yüzde 4,4 ile yüzde 4,5 arasında uzun pozisyon almaya devam edebilirsiniz” dedi.

Kaynak URL