Liderlerle peş peşe görüştü! Ses getirecek 'İsrail' çağrısı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Kazakistan’ın başkenti Astana’da temaslarda bulundu.

LİDERLERLE PEŞ PEŞE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile bir araya geldi.

279145_CUMHURBASKANI-ERDOGAN-MOGOLISTAN-CUMHUR

Erdoğan daha sonra ise Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani görüşmesinde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Lübnan’a yönelik İsrail tehdidi, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

89400ebb-26f0-4a91-a55b-049a9b94a658

Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de bir araya geldi. Zirvenin yapıldığı Bağımsızlık Sarayı’ndaki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı. Erdoğan’ın Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmesinde ikili ilişkiler, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail’in Filistin’e saldırıları, küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşı ile İsrail’in Filistin’e saldırılarının yayılma tehlikesinin önemli olduğunu, uluslararası toplumun tedbir alması gerektiğini belirtti.

AA-20240704-35052177-35052175-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

BAĞIMSIZLIK SARAYI’NA GELDİ

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’nin gerçekleştirileceği Bağımsızlık Sarayı’na geldi. Erdoğan’ı Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev karşıladı. Tokayev ile basın mensuplarına poz veren Erdoğan, daha sonra zirvenin gerçekleştirileceği salona geçti.

ERDOĞAN: İSRAİL ÜZERİNDEKİ BASKININ ARTIRILMASI GEREKİYOR

Erdoğan liderlerle görüşmelerinin ardından zirve kapsamında bir de konuşma gerçekleştirdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan mesajlar:

  • Kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği gibi meydan okumalar yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırıyor. Bunun en son ve acı örneği Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında sergileniyor. Yıkıma son vermek için İsrail’in durdurulması kalıcı ateşkese zorlanması lazım. Bunun için İsrail üzerindeki baskının artırılması gerekiyor.

  • Türkiye olarak Suriyeliler dahil olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz.

  • Gazze’ye gönderilen yardımların üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik.

DÜN DE LİDERLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Erdoğan zirve çerçevesinde dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüşmüştü. Erdoğan bu erken saatlerde ise Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile bir araya gelmişti.Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır

Express

Kaynak URL