Macron büyük banka birleşmelerine açık

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bloğun gelecekteki refahı için kritik olarak gördüğü daha derin finansal entegrasyonu teşvik etmek amacıyla büyük bir Fransız bankasının Avrupa Birliği’ndeki bir rakip tarafından devralınmasını görmeye açık olacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Avrupa bankacılık sektörünün konsolidasyona ihtiyaç duyduğunu,büyük bir Fransız bankasının Avrupalı rakibi tarafından satın alınmasına açık olduğunu belirtti.

Macron Fransa’da düzenlenen bir yatırım zirvesinde Bloomberg’e verdiği mülakatta “Avrupalı olarak anlaşmak, Avrupalı olarak konsolidasyona ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Artık bu kutuyu açmamız ve çok daha verimli bir tek pazar yaklaşımı sunmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Avrupa, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı ve küresel ticaret sistemindeki kötüleşmeyle baş ederken
Macron, Avrupalı ortaklarını daha birleşik ve büyük bir ekonomik güç olmak için AB’yi dönüştürecek bir reform programı için ikna etmeye çalışıyor.

Macron Fransa’nın en büyük bankalarından BNP Paribas’nın orta ölçekli rakiplerini satın alması için konsolidasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. Macron “Avrupalı rakiplerin bir Fransız bankasını satın almasına sıcak bakılır mı?’ sorusuna da ‘Elbette’ yanıtını verdi.

Macron AB’nin çıkarlarını koruyarak, tek pazar regülasyonlarını azaltarak ve bloğun finansal gücünü ateşleyerek Çin ve ABD’ye kafa tutma şansları olduğu görüşünü paylaşıyor.

“Modelimizi tamamen sıfırlamamız gerekiyor” diyen Macron, başarısızlığın Avrupa’yı uzun vadeli ekonomik düşüşe ve ilgisizliğe sürükleyeceğini belirtti.

Kaynak URL