Meksika sandık başında: Sheinbaum önde

Meksika’da halk devlet başkanı seçimi için sandık başında.Anketler, Sheinbaum’un oyların yüzde 56’sını aldığını ve başlıca rakibi Xóchitl Gálvez’in önünde olduğunu gösteriyor.

Ülkede kurulan 178 binden fazla sandıkta 99 milyonu aşkın seçmen, yerel saatle 08.00’den itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi yerel saatle 18.00’e kadar sürecek.

Seçmenler, devlet başkanının yanı sıra 500 milletvekili, 128 senatör, federal ve yerel düzeyde 20 bin 708 pozisyon için tercihte bulunacak. Seçim yarışı, Ulusal Yenilenme Hareketinin (MORENA) kadın adayı ve eski Meksiko Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum, Meksika için Geniş Cephe adayı ve eski Hidalgo Belediye Başkanı Xochitl Galvez ile eski milletvekili Jorge Alvarez Maynez arasında geçiyor.

Tek turlu seçimin yapılacağı ülkede en çok oy alan aday devlet başkanı olmaya hak kazanacak. Son 3 günde 2 belediye başkan adayının öldürüldüğü ülkede, seçimlerde binlerce asker ve polisin görev alıyor.

Claudia Sheinbaum önde

Sandık çıkış anketlerine göre Meksika’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Claudia Sheinbaum, ülkenin ilk kadın devlet başkan adayı olarak seçimlerde önde gidiyor.

Anketler, Sheinbaum’un oyların yüzde 56’sını aldığını ve başlıca rakibi Xóchitl Gálvez’in önünde olduğunu gösteriyor.

Kaynak URL