"Menkulleştirme amacıyla yeni tahvil ürünü için son aşamadayız"

MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz “Menkulleştirme amacıyla yeni tahvil ürünü için son aşamaya geldik. Yeni ürün gayrimenkul geliştirirken maliyetin düşürülmesine katkı yapacak” dedi.

MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz katıldığı Bloomberg HT yayınında yeni tahvil ürünü için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kaçmaz “ Şubat, Mart ve Nisan ayında konuttaki fiyat artışların yüzdesi enflasyon oranındaki artışların yüzdesinin altında kaldı. Bu da gayrimenkulün yatırım aracı olarak biraz daha getirisinin azaldığı anlamına geliyor. Tabii burada konuta olan talebin azalmasının da etkisi fazla. Bunda da kredi faizlerindeki yükseliş ve krediye erişimin sınırlı hale gelmesinin etkili olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile burada yapmamız gereken şeyler konuta erişimi biraz daha kolaylaştırmak için farklı enstürümanları da kullanmak olabilir” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönem için özellikle SPK’nın da desteklediği gayrimenkul sertifikalarının ön plana çıkması ile erişim artırılabileceğini söyleyen Kaçmaz “Bunun dışında Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği ile gayrimenkule dönüştürülebilir tahvil üzerinde çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde bunu Sermaye Piyasası Kurulu’na sunmayı düşünüyoruz. Menkulleştirme amacıyla yeni tahvil ürünü için son aşamaya geldik. Yeni ürün gayrimenkul geliştirirken maliyetin düşürülmesine katkı yapacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak URL