Microsoft'un Bing Chat'i, Chrome ve Safari'ye geliyor

Microsoft’un yapay zeka chatbot’u Bing Chat, Microsoft’un belirli kullanıcılarında Google Chrome ve Apple Safari’de test ediliyor. Microsoft Global İletişim Direktörü Caitlin Roulston “Diğer tarayıcılar üzerindeki testlerimizin bir parçası olarak kullanıcıları seçerek Apple Safari ve Google Chrome’da Bing Chat’e erişim sağlıyoruz. Standart test prosedürlerimiz tamamlandıktan sonra erişimi daha fazla kullanıcıya genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi

HANDE BERKTAN

Teknoloji devleri, birbiri ardına yapay zeka destekli sohbet botlarını kullanıcıların deneyimine sunuyor.

Amerikan teknoloji devi Microsoft, ChatGPT’ye olan ilginin artmasıyla, OpenAI ile yaptığı iş birliği sonucunda Bing’e yapay zeka özellikleri kazandırıp piyasaya sürmüştü. Microsoft’un Bing tarayıcısı tarihinde ilk kez günlük 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Şirket, şimdi de bazı sınırlamalarla Google Chrome ve Safari’de Bing Chat’e erişim sağlamaya başladı.

Microsoft test denemelerinin ardından yapay zeka sohbet botunu Apple Safari ve Google Chrome tüm kullanıcılarının deneyimine açmayı planlıyor.

Microsoft Global İletişim Direktörü Caitlin Roulston, yaptığı yazılı açıklamada “Diğer tarayıcılar üzerindeki testlerimizin bir parçası olarak kullanıcıları seçmek için Safari ve Chrome’da Bing Chat’e erişim sağlıyoruz. Standart test prosedürlerimiz tamamlandıktan sonra erişimi daha da fazla kullanıcıya genişletmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Windows’ta Bing AI sohbet botuna erişim sağlayanlara göre, Windows 10 veya 11 görev çubuğunda Bing AI’ı Chrome’da deneme fırsatı sunan bir açılır pencere aldılar. Diğer bir seçenek olarak kullanıcılar isterlerse tercih ettikleri tarayıcıdan Bing.com’a gidebilir ve ardından bu deneyimi denemek için “Sohbet” simgesine tıklayabilir. Bing Chat’i Chrome ve Safari’de kullanmanın bazı sınırlamaları bulunuyor. Edge’de Bing kullanırken 4 bin kelime sınırı varken, bu diğer tarayıcılarda 2 bine düşürülmüş.

Şirket ayrıca diğer tarayıcılara yönelik genişlemenin ne zaman başladığını, hangi platformların desteklendiğini veya testlerin küresel pazarlardaki kullanıcıları kapsayıp kapsamayacağı yönünde fazla ayrıntı paylaşmadı.

Kaynak URL