Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Beklemede kalmalıyız

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyonun nereye gittiğini anlayana kadar faizlerin mevcut seviyesinde kalması gerektiğini söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, merkez bankasının faiz oranlarını “bir süre daha” mevcut seviyede tutmasının muhtemel olduğunu yineledi ve para politikasının şu anda ne kadar kısıtlayıcı olduğundan emin olmadığını sorguladı.

Kashkari Çarşamba günü Kuzey Dakota’da düzenlenen bir etkinlikte, “Aklımdaki en büyük belirsizlik, para politikasının ekonomi üzerinde ne kadar aşağı yönlü baskı oluşturduğudur. Bu bilinmiyor; kesin olarak bilmiyoruz. Bu da bana, herhangi bir sonuca varmadan önce temel enflasyonun nereye doğru gittiğini anlayana kadar muhtemelen bir süre daha burada durmamız gerektiğini gösteriyor” dedi.

Minneapolis Fed başkanı geçen hafta merkez bankasının faiz oranlarını muhtemelen “uzun bir süre” olduğu yerde tutacağını söyledi. Politika yapıcılar faiz oranlarını Temmuz ayından bu yana 23 yılın en yüksek seviyesindeki mevcut seviyesinde tutuyor.

Fed yetkilileri, hayal kırıklığı yaratan enflasyon göstergeleri karşısında borçlanma maliyetlerinin daha uzun süre yüksek tutulması gerektiğini vurgulayarak ilk faiz indirimine ilişkin beklentileri öteledi. Çarşamba günü yayınlanan yeni veriler, gıda ve enerji hariç fiyat büyümesinin Nisan ayında altı aydan beri ilk kez yavaşladığını gösterdi.

Kaynak URL