OpenAI'dan "denetim kurulu" adımı

OpenAI, yapay zekâ modellerinin emniyetini ve güvenliğini değerlendirmek için bir yönetim kurulu komitesi oluşturdu.

Yönetimdeki söz konusu değişik, konuyla ilgili üst düzey yöneticisinin istifa etmesinden ve şirketin dâhili ekibini fiilen dağıtmasından haftalar sonra oldu. Öte yandan bu hareket aynı zamanda Pazar günü The Economist’te iki eski yönetim kurulu üyesi Helen Toner ve Tasha McCauley’nin OpenAI yönetimine yönelik sert eleştirilerinin ardından geldi.

Yeni komite, bir rapor vermeden önce OpenAI teknolojisindeki güvenlik önlemlerini değerlendirmek için 90 gün boyunca çalışacak. Şirket Salı günü bir blog yazısında, “Tüm kurulun incelemesinin ardından OpenAI, kabul edilen önerilere ilişkin bir güncellemeyi emniyet ve güvenlikle tutarlı bir şekilde kamuya açık olarak paylaşacak” ifadelerini kullandı. OpenAI ayrıca yakın zamanda en son AI modelini eğitmeye başladığını da söyledi.

Özel firmanın yapay zekâ alanında son zamanlarda kaydettiği hızlı ilerlemeler, teknolojinin potansiyel tehlikelerini nasıl yönettiğine dair endişeleri artırdı. Bu endişeler geçen sonbaharda, CEO Sam Altman’ın, kurucu ortak ve baş bilim insanı Ilya Sutskever ile yapay zekâ ürünlerinin ne kadar hızlı geliştirileceği ve zararları sınırlandıracak adımlar konusunda yaşanan anlaşmazlığın ardından kısa süreliğine görevden alınmasıyla daha da yoğunlaştı. Bu endişeler bu ay Sutskever ve önemli bir yardımcı olan Jan Leike’nin şirketten ayrılmasının ardından tekrar ortaya çıktı.

Kaynak URL