Oyak Çimento satışı yüzde 50 iskontoyla gerçekleşti

Oyak Denizli Çimento’da Tayvanlı ortak TCC’ye satış rakamı, 1.3 milyar euro olarak belirlendi. Fiyat, borsadaki cari kapanış fiyatına göre yüzde 50 iskontoya işaret ediyor. Sahiplik değişimi nedeniyle çağrı yükümlülüğü de oluşacak.

BLOOMBERG HT/ÖZEL

Oyak Grubu’nun KAP’a yaptığı açıklama, çimento grubunda Tayvanlı TCC ile yapılan ortaklıkta çoğunluk hissesi ve sahipliğin TCC’ye geçişi anlamına geliyor.

Cimpor Portugal hissesinin satışı ile birlikte, Oyak Çimento Grubu’nun yurtdışında herhangi bir operasyonu kalmazken, Oyak Denizli Çimento’nun yüzde 20 hissesinin satışıyla, yurt içinde de yönetim Tayvanlı TCC’ye geçmiş oluyor.

Şirketin yüzde 100’ü için satış fiyatı olarak belirlenen 1.3 milyar euro, yaklaşık olarak 41.1 milyar TL’lik piyasa değerine işaret ediyor.

Oyak Çimento’nun bugünkü kapanış itibarıyla piyasa değeri ise 81.2 milyar TL seviyesinde. Dolayısıyla satış fiyatı, kapanışa göre yüzde 50’lik ıskontoyla gerçekleşmiş oldu.

Sahiplik değişimi nedeniyle halka açık Oyak Çimento hisselerinde çağrı yükümlülüğü doğacak. Ancak SPK’nın, çağrı yükümlülüğünü hangi kritere göre belirleyeceği çağrı fiyatı üzerinde etkili olacak.




  • OYAK VE TCC’DEN YENİLENEN ORTAKLIK

Kaynak URL