TCC ve OYAK arasındaki stratejik iş planlar

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Taiwan Cement Corporation (TCC), sürdürülebilir büyüme ve karbon emisyonlarını azaltma vizyonu doğrultusunda, ortaklıklarını bir üst noktaya taşıma konusunda ön mutabakata vardılar.

BLOOMBERG HT/ÖZEL

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Taiwan Cement Corporation (TCC), sürdürülebilir büyüme ve karbon emisyonlarını azaltma vizyonu doğrultusunda, ortaklıklarını bir üst noktaya taşıma konusunda ön mutabakata vardılar. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, TCC ile varılan ön mutabakat sonucunda ülkeye yaklaşık 740 milyon dolar tutarında nakit kaynak sağlanacağını bildirdi.

Açıklamada, iki şirketin şimdi ise Cimpor Portugal Holdings’in hisselerinin yüzde 100 işletme değeri 800 milyon euro olmak üzere, OYAK’ın bu şirkette sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hisselerinin TCC’ye satışı ve OYAK Denizli Çimento hisselerinin yüzde 100 işletme değeri 1 milyar 300 milyon euro olmak üzere, OYAK’ın bu şirkette sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hissenin yüzde 20’sinin TCC’ye devredilmesine yönelik ön mutabakata vardıkları duyuruldu.




  • OYAK VE TCC’DEN YENİLENEN ORTAKLIK

Kaynak URL