Özgür Özel: Soma’dan beri iki Soma daha oldu, kimsenin haberi olmadı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Özel’in açıklamaları şöyle:

Soma maden katliamının tarihimizin en büyük işçi katliamlarından birinde 10. yılında Soma’daydık. Facia sırasında hayatını kaybeden 301 arkadaşımıza, şehidimize ve onların haklarını ararken hayatını kaybeden iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Soma’da facia olduğunda 301 kişi hayatını kaybettiğinde Türkiye’de hayat durdu.

SOMA MADEN FACİASI DAVASI

Unutursak yüreğimiz kurusun dedik. İlk günlerde müthiş bir adalet mücadelesi kararı verecek, genç, dürüst, namuslu bir hakimin karardan önce değiştirilmesiyle, önce birinci kademe mahkemesinde hepimizin yüreklerini sızlatan karar alındı. Yargıtay kararı bozdu. 5 günde gidecek karar 5,5 ay bekledi. Heyetin üçünü görevden aldılar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı karara itiraz etti. 3’e 2 kendi dairesinin kararını bozdu. Ölen işçi başına 5 gün yatanlar çıktılar. Dün de küstahlık yaptılar ‘Geride kaldı, biz orayı unuttuk’ dediler. Dün Soma’da tarihin en büyük kalabalığı vardı. Karar değişmedi ama atmosfer değişti. Anneler ilk kez ‘Biz adaletin bir gün geleceğine inandık’ dediler.

Dün Soma’da tarihin en büyük kalabalığı vardı. Karar değişmedi ama atmosfer değişti. Adalati getireceğiz. And olsun. Buradan Türkiye işçi sınıfına bir çağrı yapmak isterim. Soma’dan bugüne 649 madenci öldü. İki soma daha oldu ama kimsenin haberi olmadı. Mesaj Türkiye işçi sınıfınadır. Yargıya hakim, medyaya hakim sermaye size ‘Örgütlenin’ diyorlar. Yaşamak ve emeği savunmak için örgütlenin.

“İŞÇİ KAZALARINDA DÜNYA BİRİNCİSİ”

ILO rakamları açıkladı, Türkiye ölümlü işçi kazalarında dünya birincisi. Bu ülkede yarın senin evladın, senin komşun en sevdikleriniz hayatını kaybederler çünkü dünyada işçi hayatının Türkiye kadar ucuz ve tehdit altında olduğu başka ülke yok.

Kaynak URL