Pasifik Teknoloji halka arza hazırlanıyor

Pasifik Grubu, 2019 yılından itibaren yatırımlarına başladığı Pasifik Teknolojiyi halka açmaya hazırlanıyor.

Destel Bilişim, Ditravo, Icredible, ve Destel Connect gibi şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma kadar çeşitli alanlarda hizmet yelpazesi olan Pasifik Teknoloji, halka arza hazırlandığını açıkladı.

Pasifik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Teknoloji şirketlerimiz 2020’li yıllarda hızla büyümeye başladı. Şu an 187 personel ile 7 lokasyonda hizmet vermeye devam ederken, bilişim ve teknoloji alanında yeni stratejik yatırımlara hazırlanıyoruz. Pasifik Teknoloji geçen yılı yaklaşık 500 milyon TL ciro ile kapattı. Bu yıl sonunda ciromuzu geçen yıla göre yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Şirket olarak önümüzdeki beş yılda büyüme ve inovasyon sürecine odaklanacaklarını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AR-GE’ye ve yeni projelere yatırım yaparak sürdürülebilir bir büyüme sağlamak temel hedefimiz. Ayrıca yurtdışı pazarlara yönelik ürün ve hizmet geliştirme stratejileri üzerinde çalışıyoruz. Buradaki iş modelimiz ise satın aldığımız şirketlerin kurucu ortakları ile iş birliği yaparak, ihtiyaç duydukları yönetim, organizasyon, koordinasyon ve finans alanlarında destek sağlayarak büyüme ivmesini yakalamak.”

“Halka arz için hazırlıklara başladık”

Pasifik Teknoloji’nin halka arz süreci hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Bu kapsamda halka arz konusundaki hazırlıklarımızı başlatmış ve Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş başvurumuzu SPK’ya yapmıştık. Bu başvurumuz onaylandı ve halka arz aşamasına geçildi. Süreçler devam ediyor, yakında tamamlamayı ve yatırımcıların ilgisine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak URL