Perakende satışlarda ivme kaybı derinleşiyor

Mart ayının ardından Nisan ayında da perakende satışlarda aylık olarak düşüş kaydedildi. Yıllık bazda ise perakende satışlarda 1,5 yılın en yavaş artışı izlendi.

Yılın ilk çeyreğinde talebin öne çekilmesiyle sıkılaşmaya rağmen dirençli bir görünüm sunan perakende satışlarında düşüş ivmesi derinleşiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, perakende satışlar Nisan ayında yüzde 10,2 artış gösterdi. Böylelikle Temmuz 2022’den bu yana perakende satışlarda en yavaş yıllık büyüme görüldü.

Aylık bazda ise Mart ayının ardından Nisan ayında da düşüş dikkat çekti. Nisan ayında perakende satışlar aylık yüzde 1,8 geriledi. Mart ayında aylık düşüş yüzde 0,2 olarak kaydedilmişti.

Ticaret satış hacmi ise Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 19 azaldı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 4,5 arttı.

Ticaret satış hacmi Nisan ayında bir önceki aya göre ise yüzde 4,6 azaldı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 4,7 azaldı, toptan ticaret satış hacmi yüzde 5,7 azaldı.

Kaynak URL