Petrol, ABD stokları ve Fed'e sonrası düşüşte

Petrol, ABD stokları ve Fed’i takip etmesiyle üç günlük kazancın ardından düştü.

Petrol fiyatları, yatırımcıların ABD ham petrol stoklarındaki beklenmedik artışa ve daha uzun süre, daha sıkı olması beklenen ABD para politikası görünümüne ağırlık vermesiyle üç günlük yükselişin ardından hafif düşüş yaşadı.

Brent bu hafta neredeyse yüzde 4 yükseldikten sonra varil başına 82 dolara gerilerken, ABD ham petrolü 78 dolar civarında işlem gördü. ABD ham petrol stokları geçen hafta, düşüşe işaret eden sektör raporuna kıyasla 3,7 milyon varil arttı. Hükümet rakamları aynı zamanda benzin stoklarının da arttığına işaret ediyordu.

ABD tüketici fiyat verileri, Çarşamba günü enflasyonun ikinci ayda da soğuması nedeniyle piyasalarda risk iştahlı bir ruh hali yarattı, ancak Fed faiz oranlarını değiştirmedi ve bu yıl sadece bir indirim yapmayı planladı.

Saxo Capital Markets Piyasa Stratejisti Charu Chanana, “Fed’in şahin nokta grafiği değişimiyle birlikte bazı talep endişeleri yeniden gündeme geldi. Bu durum tedariklerin sağlam görünmesi” nedeniyle düşüş yönlü baskıları artırıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı Çarşamba günü yayınladığı bir raporda, fosil yakıtlardan uzaklaşmanın hız kazanmasıyla birlikte küresel piyasaların bu on yılda büyük bir fazlayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kaynak URL