Petrol haftayı düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor

Petrol, finansal piyasalardaki riskten kaçınma havası ve küresel arzın güçlü olduğuna dair sinyallerin artmasıyla haftalık kazancını azaltarak geriledi.

Brent varil başına 82 dolara düşerek dört günlük yükselişini tamamlama yolunda ilerlerken, ABD ham petrolü 78 dolar. Bölgedeki hisse senetlerinin düşmesi, petrol gibi riskli varlıklar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. ABD enflasyonunun soğuduğuna dair işaretler olsa da, Fed yetkilileri bu hafta bu yıl sadece bir faiz indirimi öngördü.

Petrol, kısmen talebe ilişkin endişeler nedeniyle Nisan ayının başından bu yana düştü, ancak Yemen merkezli Husi militanlarının gemilere yönelik saldırıları yeniden artmaya başlayarak ticaret akışlarını tehlikeye attı. ABD’den gelen arzın artması ve Çin’in rafinaj faaliyetlerinde süregelen yavaşlama, görünümü daha da bulandırdı.

Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta, fosil yakıtlardan uzaklaşmanın hızlanmasıyla bu on yılda büyük bir fazlalık olduğunu işaret etti; bu çağrı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün tepkisine yol açtı.

Kaynak URL