Petrol jeopolitik gerginliğin artmasıyla yükseldi

Petrol, OPEC+ toplantısı öncesi jeopolitik risklerin artmasıyla kazancını genişletiyor.

Petrol, Kızıldeniz’deki bir gemiye yapılan başka bir saldırının, OPEC+ toplantısı öncesinde Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilimlere eklenmesiyle kazançlarını artırdı.

Brent vadeli işlemleri Salı gününü yüzde 1,4 yükselişle kapattıktan sonra 84 doların üzerine yükselirken, ABD ham petrolü 80 doların yakınında işlem gördü.

Petrol bu yıl Orta Doğu’daki gerginlikler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile ortaklarının üretim kesintileri nedeniyle yükseldi, ancak grup dışında arz bolluğu ve Asya’daki zayıf talep nedeniyle fiyatlar Nisan ayının başından bu yana yumuşadı. OPEC+’nın Pazar günü online olarak toplanması planlanıyor ve kısıtlamaları 2024’ün ikinci yarısına kadar kaldırması bekleniyor.

Singapur’daki ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, “Jeopolitik gerilimler piyasayı gölgede bırakmaya devam ediyor, ancak arz kayıplarını görene kadar yükselişin sınırlı olduğunu düşünüyorum. Piyasanın önemli ölçüde daha yüksek seviyelere hareket etmesi için kesintilerin tamamının devredildiğinin onayını görmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak URL