Powell’dan enflasyonda "sabır" çağrısı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede merkez bankasının sabırlı olması ve yüksek faiz oranlarının çalışmasına izin vermesi gerektiğini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Salı günü Amsterdam’da Yabancı Bankacılar Birliği’nin ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, son aylarda enflasyonda ilerleme kaydedilmemesi göz önüne alındığında merkez bankasının sabırlı olması ve yüksek faiz oranlarının çalışmasına izin vermesi gerektiğini söyledi.

Powell, enflasyonun aylık bazda daha düşük seyretmesini beklediğini ancak ilk çeyrekteki rakamların güvenini zedelediğini açıkladı.

“Enflasyonun gerilemesi için sabırlı olunmalı” diyen Powell, kısıtlayıcı politikanın işini yapmasına izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Powell’ın da aralarında bulunduğu ABD merkez bankacıları, ilk çeyrekte enflasyonda ilerleme kaydedilmemesinden duydukları hayal kırıklığını dile getirmişti. Bu ayın başında politika yapıcılar gösterge politika faiz oranını değiştirmeden 23 yılın en yüksek seviyesinde tutmuştu. Öte yandan Powell, “uygun olduğu sürece” bu seviyeyi korumaya hazır olduğunu söylemişti.

Kaynak URL