Rivian’ın elektrikli SUV aracı 68 bin rezervasyon aldı

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Rivian, R2 olarak isimlendirdiği yeni elektrikli SUV modelini tanıttığı gün, 68 bin rezervasyon aldı. 2026 yılında piyasaya sürülecek otomobil, 45 bin dolardan başlayan fiyat karşılığında satışa çıkacak. Üç motorlu seçenekli üretilecek araç, en düşük motor seçeneğinde 500 kilometre civarında menzil sunacak.

HANDE BERKTAN

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Rivian, “R2” olarak isimlendirdiği yeni elektrikli SUV modelini tanıttığı gün 68 bin rezervasyon aldı.

Rivian Kurucu CEO’su RJ Scaringe, 45 bin dolarlık orta boy elektrikli SUV için şimdiden 68 binden fazla rezervasyon aldıklarını söyledi. Scaringe, gönderisinde “R2’nin topluluğumuzda bu kadar güçlü bir yankı uyandırdığını görmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

R2, beş koltuklu, tamamen elektrikli, orta boy bir SUV araç. Özellikle müşterilerin R2’ye sahip olmak için en az iki yıl beklemesi gerekecek. Scaringe, R2’nin otomobil üreticisinin Illinois fabrikasında üretileceğini açıkladı. R2 modeli, üretimden 2026’nın ilk yarısında çıkacak. Rivian ayrıca sportif esintilerine sahip tamamen elektrikli hatchback araçlar olan R3 ve R3x’i modellerini de tanıttı. Üç motorlu seçenekli üretilecek araç, en düşük motor seçeneğinde bile 500 kilometre civarında menzil sunacak.

Kaynak URL