Rusya, Britanya Antarktika bölgesinde petrol ve doğalgaz rezervleri buldu

Rusya, Britanya Antarktika bölgesinde devasa petrol ve doğalgaz rezervleri buldu. Rezervler yaklaşık 511 milyar varil değerinde petrol içeriyor.

Rusya, Britanya Antarktika bölgesinde devasa petrol ve doğalgaz rezervleri buldu ve bu rezervler potansiyel olarak korunan bölgede sondaj yapılmasına yol açacak.

Ortaya çıkarılan rezervler yaklaşık 511 milyar varil değerinde petrol içeriyor; bu, Kuzey Denizi’nin son 50 yıldaki üretiminin yaklaşık 10 katına denk geliyor.

Rus araştırma gemilerine göre bu keşif, geçen hafta Çevre Denetim Komitesi’ne sunulan kanıtlarda ortaya çıktı. Komite, Rusya’nın en büyük jeolojik araştırma şirketi olan Kremlin’e ait Rosgeo’ya ait gemilerde petrol ve gaz araştırmalarıyla ilgili soruları değerlendiriyordu.

Antarktika şu anda bölgedeki tüm petrol gelişmelerini yasaklayan 1959 Antarktika Antlaşması ile korunmaktadır.

Komite, milletvekillerine Rusya’nın bölgede bilimsel araştırmalar yürüttüğüne dair güvence veren bakan David Rutley’den bilgi aldı. Rutley “Rusya yakın zamanda anlaşmanın temel unsurlarına olan bağlılığını yeniden teyit etti” dedi.

Antarktika Antlaşması Britanya’nın 14 denizaşırı bölgesinin en büyüğü olmasına rağmen geçmişte Arjantin ve Şili’nin rekabet iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Kaynak URL