Rusya-Ukrayna savaşında 21. gün… Ukrayna’dan müzakere açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının 21’nci günündeyiz. Dün, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir apartman hedef alındı; 5 kişi hayatını kaybetti. Başkentte 35 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ukrayna’dan müzakerelere ilişkin, “Zorlu ancak anlaşma olasılığı görüyoruz” açıklaması geldi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Herson bölgesini tamamen kontrol altına aldıklarını duyurdu.  ABD’nin Fox News kanalına çalışan bir gazeteci öldürüldü.

Ukrayna’da Rus güçlerinin saldırıları 21. günde de devam ediyor. 

Son olarak, Ukrayna’dan müzakerelere ilişkin yapılan açıklamada, “Rusya ile müzakereler çok zorlu. Ancak anlaşma olasılığı görüyoruz” denildi.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için başlatılan müzakerelerin bugün de devam edeceği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Twitter’den yaptığı açıklamada, müzakerelerin 16 Mart’ta devam edeceğini duyurdu.

Podolyak, “Temel çelişkiler var ancak kesinlikle uzlaşmaya yer var. Molalar esnasında alt gruplar halinde çalışmalar devam edecektir” dedi.

RUSYA: HERSON TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı Rus güçlerinin Herson bölgesini tamamen kontrol altına aldığını duyurdu. 

ZELENSKİ: YAPTIRIMLAR SAVAŞIN SONUNU GETİREMEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 97 çocuğun öldüğünü söyledi. Zelenski, ayrıca, “Ukrayna, NATO üyeliğine açık bir kapı olmadığını anlıyor” açıklamasını yaptı. 

Kanada Parlamentosuna konuşan Zelenski, “Maalesef yaptırımlar savaşın sonunu getiremedi” diye konuştu. 

“HER SAVAŞ BİR ANLAŞMAYLA BİTER”

Zelenski, gece saatlerinde Telegram hesabından yaptığı açıklamada ise, “Hepimiz barışın bir an önce tesis edilmesini istiyoruz” dedi.

Savaşın sona ermesi, ateşkesin sağlanması ve Rus saldırılarının durması için müzakerelerin sürdüğüne dikkati çeken Zelenski, herkesi diyalogdan çıkan sonuçları sabırla beklemeye davet ederek, “Bu önemli. Zor ama önemli. Çünkü her savaş bir anlaşmayla biter. Toplantılar devam ediyor” diye konuştu.

BİR GAZETECİ DAHA SAVAŞ KURBANI

Rusya’nın saldırılarında gazeteciler de hedef olmaya devam ediyor

ABD’li gazeteci Brent Renaud’nun ardından, Amerikan Fox News kanalı için kameramanlık yapan Pierre Zakrzewski de Kiev’in dışındaki Horenka bölgesinde öldürüldü

Kaynak URL