Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

Son zamanların en çok konuşulan filmlerinden Avatar’ın ikincisi 2009’daki ilk filmden tam 13 yıl sonra seyirciyle buluştu. Dünyanın en yüksek bütçeli filmlerinden biri olmayı başaran Avatar’ı geride bırakanlar da var. İşte dünyanın en yüksek bütçeli filmleri..

  • 01


    John Carter (2012)

    264 milyon dolar

    Çekilen en pahalı filmler listesine 10. sıradan giren giren ‘John Carter’ şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmlerden biri olmasına karşın en büyük gişe fiyaskolarından da biri olarak görülüyor.

    Bilim kurgu destanı 264 milyon dolarlık bir bütçe kullandı ve yurt içinde yalnızca 73 milyon dolar hasılat yaptı. Disney, tam bir John Carter serisi yapmayı planladığı için filmin gişede bu kadar düşük performans göstermesini beklemiyordu.

  • 02

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Star Wars: The Rise of Skywalker/Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi (2019)

    275 milyon dolar

    Star Wars devam filmi üçlemesinin en pahalı filmi olan ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ aynı zamanda üçlemenin en düşük hasılat yapan filmi oldu. Buna rağmen 300 milyon dolarlık net kar elde etmeyi başaran film 2019’un en çok hasılat yapan filmlerinden biri oldu. 

    Filmin yapımına ve pazarlamasına 275 milyon dolar yatırıldı. Skywalker’ın Yükselişi, Kovid-19 salgınından önce 1 milyar doları aşan son film oldu.

  • 03

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Solo: A Star Wars Story/ Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) 

    275 milyon dolar

    Solo dünya çapında 393,2 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam  ‘Son Jedi’ filminin 1,333 milyar dolarının çok altında kaldı. ‘Solo’ filminin gişedeki başarısızlığı nedeniyle Lucasfilm, antoloji filmlerinden uzaklaştı ve Disney+’taki dizilere odaklandı.

  • 04

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Justice League/ Adalet Birliği (2017)

    300 milyon dolar

    ‘Justice League’, yüksek bir üretim bütçesinin küresel başarı anlamına gelmediğini kanıtlayan bir diğer film olarak dikkat çekti. Merakla beklenen Justice League’in yapımı 300 milyon dolara mal oldu ve yapım Warner Bros.’un parasını kaybetmesiyle sonuçlandı.

  • 05

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Pirates of the Caribbean: At World’s End/ Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu (2007)

    300 milyon dolar

    Karayip Korsanları serisinin üçüncü filmi, 960 milyon doları aşan hasılatla 2007’nin en çok hasılat yapan filmi oldu.

  • 06

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Avengers: Infinity War / Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (2018) 

    325 milyon dolar 

    ‘Avengers: Infinity War’un dünya çapında 2 milyar doları aşan ilk süper kahraman filmi olduğu  düşünüldüğünde, bu yapım için 325 milyon dolarlık bir bütçe kullanmanın işe yaradığı söylenemek mümkün. 

  • 07

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Avatar: The Way of Water/ Avatar: Suyun Yolu (2022) 

    350-400 milyon dolar

    ‘Avatar: The Way of Water’ , James Cameron’ın 2009 yapımı Avatar’ın uzun zamandır beklenen devam filmi olarak dikkat çekiyor. İlk film gibi Sully ailesini konu alan bu film de çok büyük bir bütçeye sahip. İlk tahminler 250 milyon dolar iken, son raporlar gerçek toplamın 350 ila 400 milyon dolar arasında olduğunu belirtiyor. Bu noktada, resmi bütçenin ne kadar olacağı belli değil, ancak aralığın her iki ucu da onu şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmlerden biri yapacak.

  • 08

    Sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmleri

    Avengers: Endgame / Yenilmezler 4- Oyunun Sonu

    356 milyon dolar

    Infinity Saga hikayesini sonlandıracak olan Infinity Saga hikayesini sonlandıracak olan Avengers: Endgame filmi için beklenti muazzamdı.

    Rakamların bunu kanıtlaması çok doğal. 356 milyon dolarlık bir bütçeye karşılık, film dünya çapında 2.798 milyar dolar hasılat yaptı. 

Kaynak URL