Son dakika… Erdoğan: Bazı kamu hizmetlerinde vatandaşın şikayeti çoğaldı, farkındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kurumlarımızın yıldönümü programlarında Türkiye’nin ne kadar güçlü ne kadar köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu tekrar hatırlıyoruz. Önceki hafta Danıştay Başkanlığımızın 156’ncı yıldönümünü idrak ettik. Daha öncesinde 10 Nisan tarihinde Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu yaşını geride bıraktık. Bundan bir ay sonra da 28 Haziran’da Kara Kuvvetleri’mizin 2233’üncü yaşını kutlayacağız. Bugün ise Divanı muhasebat olarak kurulan ve tam 162 yıldır ülkemize ve milletimize hizmet eden Sayıştay Başkanlığımızın kuruluşunun gururunu ve heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha divanı muhasebattan beri kurumumuz çatısı altında görev yapmış, sorumluluk bilinciyle Türkiye için, milletimiz için fedakarca çalışmış herkesi şükranla yad ediyorum. Ebediyete irtihal eden Sayıştay mensuplarını rahmetle anıyorum. Mesuliyeti büyük olduğu kadar devletimiz için kritik önemi haiz bir vazifeyi başarıyla yerine getiren siz kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum.

Kendi yakın mesai arkadaşlarımıza sık sık hatırlattığım bir hususu burada ehemmiyetine binaen tekrar dile getirmek istiyorum. Kamu görev, kaynağı milletin dişinden, tırnağından artırdığı vergiler olan tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan, vebali gerçekten ağır bir vazifedir. Hiçbir ayrım yapmadan bütün kamu personellerimiz dünyada ve ahirette hesabı verilmesi çetin olan görevlerden birini icra etmektedir. Yasal ve anayasal güvenceye sahip olmak, gevşeme sebebi değil, bilakis daha titiz davranmayı, daha fazla hassasiyet göstermeyi gerektirir. Ülkeye hizmet yolunda rehavete gerek yoktur.

Bürokratik vesayeti ülkemiz için bir tehdit kaynağı olarak gördük. Bazı kamu hizmetlerinde vatandaşlarımızın şikayetlerinin çoğaldığının farkındayız. Halktan kopuk, görev şuuru eksik eski alışkanlıkların tekrar baş göstermesine izin vermeyiz. Halkımızın serzenişlerine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Vayandaşlarımızın kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini artırmak amacıyla gayretlerimizi artıracağız. 

Yönetim anlayışımız kadar denetim anlayışımızı da geliştirmek zorundayız. Kadim devlet geleneğinde de teftiş her zaman önemsenmiştir. Ülkemizde vergilerin, gelirlerin nasıl harcandığı Sayıştay tarafından denetleniyor. Milletimizin verginleri harcayan hiçbir kurum savurganlık içinde olamaz. Birilerinin şahi reklam bütçesine dönüşmesi hoş karşılanamaz.”

AYRINTILAR GELİYOR…

Kaynak URL