SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılını biz başlattık onu yükseltecek olan sizlersiniz – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium’da ‘’Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

21 yıldır Türkiye’yi gençlerimizle birlikte, gençlerimizin geleceği için hazırlıyoruz. Bugün de tüm tecrübemizi sizler için seferber ediyoruz. Unutmayın, Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyılı’nın sahipleri sizlersiniz. Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz, onu yükseltecek olan sizlersiniz.

Gençler 14 Mayıs’ta ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkıyor muyuz, 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz, 14 Mayıs’ta doğru adımlarla yola devam diyerek geleceğimize sahip çıkıyor muyuz, sinsi hesapları bir kez daha bozuyor muyuz, 14 Mayıs’ta sandıkları bir kez daha paylatıyor muyuz?

Haklı olarak, eski Türkiye’yi görmediğiniz, yaşamadığınız için bazı mukayeseleri yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bugün ülkemizde her alanda ölçek öylesine büyüdü ki verdiğimiz rakamlar yetersiz kalıyor.

İstanbul’da 94 yılında çöp, çukur ve çamur vardı. Suyu olmayan bir İstanbul vardı. İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’liydi. Ümraniye çöplüğü patladı, 39 vatandaşımız orada öldü. Biz 94’te İstanbul’u aldık, Ümraniye’yi de aldık. O çöplüğün olduğu yeri spor tesisleriyle donattık. Ben şimdi inanıyorum ki; İstanbul’daki gençler İstanbul’un bu halini bilmiyorlar. Öyleyse onlara bunu anlatmamız lazım. Susuz İstanbul’a suyu biz kavuşturduk. Çöpü biz kaldırdık, çukurları kaldırdık, suyu biz getirdik. İstanbul’a doğalgazı biz kavuşturduk. Karadeniz doğalgazını getirdik mi? Bedava olarak Karadeniz gazını halkımıza veriyor muyuz? Şimdi ona başlıyoruz, bedava vereceğiz. Biz ne yaptıysak hayal dediniz.

Geçtiğimiz 21 yılda ülkemizde 10,5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak, vatandaşlarımızı güvenli, modern, yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk. 1,2 milyonu TOKİ vasıtasıyla, 3,3 milyonu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. Ev sahibi olmak isteyen gençleri hayallerine kavuşturacak olan biziz. İlk Evim, İlk Arsam kampanyalarıyla, bedelinin yarısını karşıladığımız dönüşüm projeleriyle kendi evine sahip olma hayaline kavuşmamış kimse bırakmayacağız.

Ev gibi otomobil edinmeyi de herkesin ulaşabileceği bir imkan haline dönüştürdük. Eski Türkiye’de iş bumak kolay değildi. Şimdi tarihimizin en yüksek çalışan sayısına ulaştık.

Gururla saydığımız her savunma sanayi projemiz, gerisindeki tasarım, yazılım, üretim gücüyle gençlerimizin geleceğini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir. Hayranlık duydukları ülkelerin nasıl kalkındığını bilmeyenler her yatırıma takoz olmaya, her esere düşmanlık etmeye, her hizmeti değersizleştirmeye çalışıyor. Bunların derdi gençlerimize ufuk açmak değil tam tersine gençlerimizin ufkunu kapatarak içinde debelendikleri kin ve nefret bataklığının üzerini örtmektir.

Satın alma paritesine göre, Türkiye dünyada 11. sıraya yükseldi.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL