SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye iade-i ziyaret tarihi netleşti – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yapacağı iade-i ziyaretin tarihi netleşti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin 11 Haziran Salı günü gerçekleşeceğini açıkladı. Özel görüşmenin saat 16.00’da başlayacağını söyledi.

ERKEN SEÇİM SORUSUNA YANIT

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, “İki siyasi partinin genel başkanları nasıl oturması gerekiyorsa o şekilde sayın Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacağız. Bunun dışında herhangi bir şeyi müzakere etmeye gerek yok.” dedi.

Özel’e İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’nun “Mayınlı sahaya girilmiş olduğunu düşünüyorum.” sözleri de soruldu.

Özel, “Ben durduğum yerdeyim. 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıktığımızda çok net olarak şunu söyledik; ‘Biz sesinizi duyuyacağız. Eğer siz de sesinizi duyurmak istiyorsanız, siz de bu seçimde 10 bin lira en düşük emekli maaşını reva görenlere, asgari ücretinize zam yapmamayı düşünenlere, 1 milyon öğretmeni atamayanlara, işçilere hak ettiğini vermeyenlere sesinizi duyurun’ dedik. Bugün de söylüyorum; 31 Mart seçim sonuçları CHP’yi 47 yıl sonra birinci parti yaptı. Bizim net olarak söylediğimiz şudur; biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben CHP’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması lazım.” diye konuştu.

Kaynak URL