SON DAKİKA HABERİ: Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis’te – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! AK Parti, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunçi taslak çalışmanın Meclis’e geldiğini açıkladı.

Tunç, milletvekillerinin değerlendirmesine sunulacak çalışma için Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak taslak düzenlemelerinin yapıldığını dile getirdi.

Hayvanları koruma noktasındaki kararlılıklarını sürdürdüklerini altını çizen Tunç, “Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran bir iktidarız. Hayvanları eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Hassasiyetimiz devam ediyor. Çocuklara, yaşlılara, saldırıları da önlemek lazım. Bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğu açık.” dedi.

Denginin iyi koruması gerektiğini de vurgulayan Tunç, “Hem hayvanlarımızı koruyalım hem insan sağlığını tehdit edecek durumları kaldırmak lazım.” diye konuştu.

Gazetecilerin, sokak köpeklerinin uyutulması konusu hakkında sorulan soruya ise Bakan Tunç, “Bunlar Meclis’te tartışılacak konular.” yanıtını verdi.

Kaynak URL