Son Dakika – Hava Durumu (04-02-2022)

 

Marmara Bölgesinde Bursa ve Kocaeli dolayları yağışlı. Bölgenin kalanında parçalı ve çok bulutlu bir hava var. Sıcaklık bölge genelinde 6-7 derecelerde ölçülüyor. 

Ege Bölgesinde de hava parçalı ve çok bulutlu. İç kesimlerde ise yerel kar geçişleri bekleniyor. Cumartesi ise bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir gökyüzü bekleniyor.

Akdeniz Bölgesinde hava çok bulutlu. Bölgenin orta ve doğu kesimleri sağanak yağışlı. Sıcaklık Antalya’da 17, Mersin’de 14 derece ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesi kar yağışlı. Sıcaklık bölge genelinde en yüksek 3 derecelerde ölçülüyor. Hafta sonu yağış beklenmiyor ancak gökyüzüne sis hakim olacak.

Karadeniz Bölgesinin batı kesimleri ile bölgenin yükseklerinde kar, diğer yerlerde ise sağanak yağış görülüyor. Özellikle doğu kesimlerde beklenen kuvvetli sağanaklar sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara neden olabilir. 

Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışlı. Sıcaklık Kars ve Erzurum’da 2, Malatya’da 5 derece ölçülüyor. Hafta sonu kar yağışının yer yer devam etmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yağmur etkili. Sıcaklık Gaziantep’te 7, Diyarbakır’da 10 derece ölçülüyor. Cumartesi ve Pazar günü yağış beklenmiyor.