SON DAKİKA | İYİ Parti lideri Akşener Afyonkarahisar'da açıklamalarda bulunuyor


Son dakika haberi: 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra muhalefet cephesindeki gerilim sürerken İYİ Partililerin işaret ettiği 26 Ağustos günü geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamasında vereceği mesajlar uzun süredir merakla bekleniyordu. Akşener, Afyonkarahisar’da açıklamalarda bulunuyor.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, “Bu kutlu günde Kocatepe’de bizlerle olan Türkiye’nin iyi ve cesur evlatları, değerli dava arkadaşlarım, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız.

Sırtımıza ecdadımızın mirasına yaslayıp, yeni bir yola çıkmak için buradayız. Çünkü bugün burada tarihin sinesine çelik kalemle yazılan 1000 yıllık bir mücadelenin bir ruhu var.

Anadolu mührünü bozmaya tarihin hiçbir döneminde ne dahili ne de harici hiç kimsenin gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.

Hangi dönemde olursak olalım, tüm şartlara meydan okuyan o çelikten duruş değişmemiştir. İnsanlar değişmiştir ama nesilden nesile devrolan o kutlu vazife değişmemiştir.

Türkün istiklal ve istikbali için aşılmaz surların yıkıldığı, her türlü imkansızın mümkün kılındığı zafer haftasındayız.

Seçimlerin üzerinden tam 90 gün geçti. Devlet teamüllerimiz gereği bu 90 gün önemlidir. Bu sürede iktidara süre verilir, muhalefete de muhasebe süresi verilir.

Bu vaatlere bırakın yaklaşmayı, her geçen gün uzaklaştıklarını görüyoruz. İktidarın bu vaatlerini hiçbir zaman gerçekleştirme azminde olmadıklarını zaten biliyorduk.

Milletimizin elindekileri hoyratça koparmaya cüret ediyorlar. Asgari ücret zammı daha hesaba yatmadan açlık sınırının altında kaldı.

Enflasyonla mücadele için söyledikleri her cümlenin sonu faturayı millete keseceğiz diyerek bitiyor.

Kaç bakan harcadılar yine de beceremediler. Yazdan kışa kıştan yaza bahane ürettiler. Siyaset sadece seçim kazanmaktan ibaret değildir. Siyaset milletine faydalı iş yapabilmektir.

Durmak bilmeyen zamlarla enflasyonun bedelini milletimize ödetiyorlar. Siz Türk milletine karşı sorumlusunuz. Doğruları yapın, milletimize fayda sağlayın.

Vergileri orta ve dar gelirliler için değil, AK Parti’nin imtiyazlı kesimleri için düzenleyin. Orta direği fakir etmekten vazgeçin, kodamanlarınızın cebinden alın.

Enflasyonun yükünü yıllardır varını yoğuna kefen parasına bile el uzatan milletimize değil, bir avuç kodamana yüklemek sizin elinizde.

Kur Korumalı Mevduat denen kamburdan kurtulmanın yollarını arıyorlar. Sadece KKM yüzünden milletimize ödetilen milyarlarca lira ne olacak? Mehmet Şimşek diyor ki 2026 yılında rahatlayacağız. O da biliyor ki bu mümkün değil çünkü servet transferi tam gaz devam ediyor.

Körfez ülkelerine taviz vererek, varlıklarımızı fütursuzca satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar.

Peki satacak şeyimiz kalmayınca ne yapacaklar? Belli değil.

Biz yabancı yatırımcıya karşı değiliz, Türkiye Cumhuriye’nin haysiyeti korundukça dışarıdan para bulunabilir. Zaten küresel ekonomi de bunu gerektirir.

Ülkemizin içinde bulunduğu krizden rasyonel ve tam kapsamlı bir iktisat programına ihtiyacımız var. Adil vergi sistemine, akılcı para politikasına ihtiyacımız var.

Aziz milletim iktidarın 90 günlük performansına bakınca, bu ihtiyaçların karşılanması pek de olası görünmüyor.

İktidarın çözüm bulmayı bırakın, çözüm bile aramıyorlar.

SIĞINMACI MESELESİ

26 Ağustos’un 101. yılındayız. Ancak ne yazık ki Türk milletinin toplumsal mevcudiyeti tehdit altına alınmış durumda.

Türkiye’nin her şehri Suriyeli, Afganlarla doldu. Sokaklar parklar nereden girdiği bilinmeyen, sayılarını devletin bile bilmediği sığınmacılarla dolup taşıyor.

Sığınmacı sorunu milli güvenlik siyasetinin birinci maddesidir. Türk milletinin milli kültürünün tahribini yapan milli beka sorunudur.

Milli kültürümüze alternatif kimlikler doluyor. Başka coğrafyalardan başka kültürlerden yetişmiş çeşitli itikatların hedefi olduk.

Sığınmacılar istihdam krizine de sebebiyet veriyor. Ucuz iş gücü, kayıt dışı çalışma moda oluyor. Kendi işletmeleriyle sığınmacılar, kendi Suriyelerini kuruyorlar. Toplumsal sorunlar yeniden ortaya çıkıyor. Ve belki de Işid ve PKK örgütleri tehditlerini sığınmacılar üzerinden de yöneltiyorlar. Sığınmacılar büyük bir iç güvenlik sorununa döndüler.”

Kaynak URL