SON DAKİKA | Kobani davasında karar açıklandı!


Son dakika haberi: Dava, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki 1800 kişilik salonda görüldü.

6-8 Ekim 2014’te çıkan sokak eylemlerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı davada kararlar açıklandı.

Ahmet Türk 10 yıl hapis cezası çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen’in beraat etti.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen davada 18’i tutuklu, 18’i tutuksuz, 72’si de firari 108 sanık var.

Duruşmada, mahkeme başkanı dosyaya gelen evrak bulunduğunu belirterek sanık avukatlarına söz verdi. Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti.

NE OLMUŞTU?

Suriye’deki iç savaş nedeniyle terör örgütü DEAŞ’ın Kobani’ye saldırması üzerine Ekim 2014’te HDP yönetimi ile terör örgütü PKK elebaşları sokağa çıkma çağrısında bulunmuş, çok sayıda yerde yasa dışı gösteriler olmuş, siviller hedef alınmıştı.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıklar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ hakkında “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan birer kez, olaylar sırasında hayatını kaybeden 6 kişi için de 6’şar kez olmak üzere toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etmişti.

Mynet Youtube

Kaynak URL