Son Dakika! Rus işgalinde 12. gün Ukrayna'da bombardıman devam ediyor! Rusya, Kiev'e ilerlerken sivilleri hedef alıyor! Dakika dakika canlı gelişmeler

Rusya-Ukrayna savaşının 12. gününde bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. Rusya Ukrayna’ya yardım eden ülkeleri tehdit ederken Putin yaptığı açıklamada “Zelenski ile görüşülebilir” mesajı verdi. Harkov’da TV kulesi vuruldu. Liman kenti Odesa’ya füze atıldı. İşte dakika dakika yeni gelişmeler

Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sadece 5 kilometre uzaklıktayken, insani koridorların açılması için geçici olarak ateşkesin ilan edildiği Mariupol’de Rusya’nın bombardımanları nedeniyle  tahliyelerin gerçekleştirilemediği açıklandı. Rusya ise tahliyelerin durmasından Ukrayna’yı sorumlu tuttu. Diğer taraftan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Silahsız insanların bombalanmasını affetmeyeceğiz” derken, Moskova, çevre ülkeleri havalimanlarınızı Ukrayna askeri uçaklarına açmayın uyarısında bulundu.

*Haberimiz yeni gelişmelerle ilgili anlık güncellenmektedir. Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için lütfen sayfayı yenileyin… 

 RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINI 12. GÜNÜNDE DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

3. TUR MÜZAKERELERİ YİNE BELARUS’TA

 Rus Basınında yer alan haberlere göre  Rusya-Ukrayna müzakerelerinin yeni turu bugün Belarus’ta yapılacak.  Brest’in Belovejsk Ormanı bölgesinde tekrar bir araya gelecek olan heyetlerin görüşmeye öğleden sonra başlamayı planlıyorlar.

RUSYA: SAAT 10 İTİBARİYLE ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Rusya Genelkurmay Başkanlığı: Macron’un Putin’e talebi üzerine Rus birlikleri saat 10.00’dan itibaren sessizlik rejimi (ateşkes) ilan ediyor ve Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi’den insani koridorlar açıyor.

Rusya, Ukrayna’da açılacak insani yardım koridorları hakkında BM, AGİT, Uluslararası Kızıl Haç Komitesine bilgi verdi. Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin insani koridorlar boyunca tahliyeyi iha’larla kontrol edecek.

GÜNEY KORE’DEN RUSYA VE BELARUS’A SEYAHAT YASAĞI

 Güney Kore hükümeti, vatandaşlarının Rusya ve Belarus’un Ukrayna sınırındaki bölgelerine seyahat etmesini yasaklama kararı aldığını ve kararın yarın itibariyle yürürlüğe gireceğini duyurdu.

JAPONYA’DAN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI

 Japonya, vatandaşlarını Rusya’ya seyahatlerden kaçınmaya çağırdı.

UKRAYNA, GIDA KITLIĞI RİSKİNE KARŞI BAZI ÜRÜNLERİN İHRACATINI ASKIYA ALDI

 Ukrayna hükümeti, Rusya ile devam eden savaşın ardından ülkede gıda kıtlığı riski nedeniyle, aralarında et, yulaf ve şeker dahil olmak üzere bazı gıda ürünlerinin ihracatını askıya alma kararı aldığını duyurdu.

DANİMARKA’DAN RUS GAZI KARARI

Danimarka Başbakanı Matt Frederiksen, ülkenin önde gelen partilerinin Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rus doğalgazını almama konusunda anlaştıklarını söyledi. Frederiksen “Tarihi zamanlar, tarihi kararlar gerektirir” dedi.

“HİÇBİR ŞEYİ AFFETMEYECEĞİZ”

 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın kendi topraklarına saldırılarının 11. gününde yine Ukrayna halkına seslendi. Rusya’nın ülkesinde insanlık suçu işlediğini ve Lahey’de yargılanması için başvuru yaptıklarını hatırlatan Zelenskiy, “Henüz hiçbir dünya liderinden, hiçbir Batılı politikacıdan bu duyuruya bir tepki duymadım. Saldırıyı kimin planladığını en yukarıdan aşağıya kadar biliyoruz. Her şeyi biliyoruz ve hiçbir şeyi affetmeyeceğiz. Mahkeme seni bekliyor” ifadelerini kaydetti.

ZELENSKİ ÖLDÜRÜLÜRSE NE OLACAK?

 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin öldürülmesi halinde Ukraynalıların hükümetin sürekliliği konusunda planı olduğunu ifade etti.

Kaynak URL